Wil je meer info over Sectorale Akkoorden 2023-2024 Meer info

Winteropleidingen

Tijdens de winterperiode, die loopt vanaf 01/12/2022 t.e.m. 31/03/2023 worden er winteropleidingen georganiseerd voor bouwbedrijven.  Deze opleidingen zijn zowel voordelig voor de werkgever als voor de werknemer. De werkgever moet geen loonkost betalen en geniet ook van een financiële tussenkomst in de opleidingskost. De werknemer zal een werkloosheidsuitkering ontvangen en daarbovenop een premie vanuit Constructiv.

Voor deze opleidingen moet dezelfde procedure gevolgd worden als bij tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer.  Indien er in de betrokken maand nog geen eerste werkloosheidsdag werd gemeld, dan zal er voor de eerste opleidingsdag een melding als eerste werkloosheidsdag moeten gebeuren.
Dit moet gebeuren op de website van de RSZ en hiervoor kan de mededeling ‘slecht weer – geprogrammeerde winteropleiding’ gebruikt worden.

In onze loontools moet voor de betrokken dagen de code 406 – Werkloos winteropleiding gebruikt worden.

Voor de volledigheid geven wij aan onze Officiënt-klanten graag mee dat deze melding niet via Officiënt kan gebeuren. Deze zal ook voor hen dus rechtstreeks op de website van de RSZ moeten gebeuren.

Voor meer concrete informatie kan je terecht bij jouw dossierbeheerder.