Wil je meer info over Sectorale Akkoorden 2023-2024 Meer info

Verlenging tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona

In principe zou het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona aflopen op 31/03/2022. De federale regering heeft echter beslist om de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht te verlengen t.e.m. 30/06/2022 en dit voor alle sectoren.

Dit geldt zowel voor de tijdelijke werkloosheid die het gevolg is van de coronapandemie als voor de tijdelijke werkloosheid die verband houdt met het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Dit betekent dat u bij het doorgeven van de maandelijkse prestaties duidelijk zal moeten meegeven wat de oorzaak van de overmacht is, namelijk ‘corona’ of ‘Oekraïne’.

Hiervoor kan je gebruik maken van de code 439 ‘werkloosheid overmacht corona’ en de code 442 ‘werkloosheid overmacht Oekraïne’.

Dit betekent dus dat de versoepelde procedure nog steeds verder gebruikt kan worden, waarbij er bijvoorbeeld nog altijd geen formulieren C 3.2 A moeten worden afgeleverd aan de werknemers. De vrijstelling om formulieren C 3.2 A af te leveren blijft trouwens gelden voor al de verschillende vormen van tijdelijke werkloosheid.

Voor meer concrete informatie kan je terecht bij jouw dossierbeheerder.