Wil je meer info over Sectorale Akkoorden 2023-2024 Meer info

Flitscontroles SIOD 2024

De SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) heeft bekendgemaakt welke flitscontroles zij in 2024 zullen organiseren.

In januari 2024 vonden er reeds flitscontroles plaats in de bouwsector (incl. elektrotechniek en metaal). Hieronder kan je het overzicht terugvinden van de andere geplande flitscontroles in 2024:

  • Maart 2024: verhuissector;
  • Juni 2024: horecasector;
  • September 2024: groene sectoren:
  • November 2024: transport (inclusief bus en truck).

Deze aangekondigde flitscontroles hebben voornamelijk een informatief en preventief karakter en worden voorafgaand gepubliceerd op de website van de SIOD. Dit neemt echter niet weg dat de inspectiediensten, bij vaststelling van zwaarwichtige inbreuken, ook tijdens deze flitscontroles kordaat kunnen optreden en indien nodig verbaliseren.

De gewone, onaangekondigde controles zullen uiteraard onverminderd blijven doorgaan en zware sociale fraude zal streng worden aangepakt.

De SIOD stelt op hun website verschillende checklists ter beschikking. Deze checklists geven een handig overzicht van de documenten die de inspectiediensten bij een controle kunnen opvragen: https://www.siod.belgie.be/nl/checklists

Voor meer concrete informatie kan je terecht bij jouw dossierbeheerder.