Wil je meer info over Sectorale Akkoorden 2023-2024 Meer info

Berekening vakantiegeld bedienden

Het dubbel vakantiegeld voor bedienden wordt berekend in de maand juni. Wens jij het vakantiegeld op een ander tijdstip dan in juni te laten berekenen, dan kan je ons dit steeds laten weten.

Wij willen jou vragen om ons de vakantie – attesten van alle vorige werkgevers te bezorgen voor de bedienden, die in dienst zijn gekomen in de loop van 2022 en 2023 (indien dit nog niet gebeurd is). Voor deze bedienden zal deze berekening van het vakantiegeld niet altijd in juni gebeuren omwille van een verrekening van het vakantieattest van de vorige werkgever(s). Deze verrekening mag volgens de wet maar gebeuren bij de opname van het hoofdverlof (10 dagen) of bij volledige opname van het verlof (indien minder dan 10 dagen recht). Wij zullen deze attesten dan ook verrekenen in de maand dat dit verlof opgenomen wordt.

Door deze verrekening kan het maandloon verminderen, aangezien het dubbel vakantiegeld en de vergoeding van de vakantiedagen voor deze bedienden reeds uitbetaald werden door de vorige werkgever(s) en deze nu in mindering mogen gebracht worden. Het is aangewezen jouw medewerkers hiervan in te lichten.

Indien je wenst dat het vakantieattest van de vorige werkgever(s) toch verrekend wordt in de maand juni 2023, zonder dat het hoofdverlof dan opgenomen wordt, vragen wij jou om ons dit te melden.

Voor meer concrete informatie kan je terecht bij jouw dossierbeheerder.