Wil je meer info over Sectorale Akkoorden 2023-2024 Meer info

Berekening vakantiegeld bedienden

Het dubbel vakantiegeld voor bedienden wordt berekend in de maand juni. Wens jij het vakantiegeld op een ander tijdstip dan in juni te laten berekenen, dan kan je ons dit steeds laten weten.

Wij willen jou vragen om ons de vakantie – attesten van alle vorige werkgevers te bezorgen voor de bedienden die in dienst zijn gekomen in de loop van 2023 en 2024 (indien dit nog niet gebeurd zou zijn).

Vanaf 01/01/2024 werd de regelgeving gewijzigd voor bedienden die bij een andere werkgever vakantierechten hebben opgebouwd. Hierdoor wordt het vakantiegeld niet langer in 1 keer verrekend, maar gebeurt er een verrekening van het enkel vakantiegeld in elke maand waarin er vakantiedagen worden opgenomen die bij een vorige werkgever werden opgebouwd. Het dubbel vakantiegeld zal wel nog steeds in de maand juni verrekend worden.

De verrekening van het dubbel vakantiegeld in de maand juni kan een (klein) negatief bedrag tot gevolg hebben, dat automatisch in mindering zal worden gebracht op de loonbrief van de maand juni 2024.

Het is aangewezen om jouw betrokken medewerkers op de hoogte te brengen van deze nieuwe regelgeving en van het mogelijks negatieve bedrag in de maand juni 2024.

Voor meer concrete informatie kan je terecht bij jouw dossierbeheerder.