Wil je meer info over Sectorale Akkoorden 2023-2024 Meer info

Embuild Sint-Niklaas: EHBO basis – 2 dagen

Deze cursus is op 16/01 & 18/01/2023

Een ongeval is sneller gebeurd dan je denkt! Snel en correct handelen kan levens redden. Als je nog nooit een basisopleiding EHBO volgde, en je wilt je engageren om dit in jouw bedrijf op te nemen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je naast een portie belangrijke theorie om eerste hulp toe te dienen en hoe je omgaat met noodsituaties. Van het aanbrengen van verbanden tot reanimatie. Na afloop van de opleiding ontvang je een erkend attest voor bedrijfseerstehulp.

Als bedrijf ben je immers verplicht om een aantal personen in dienst te hebben die hulpverlener zijn. Het is dus van belang dat jij en jouw medewerkers goed opgeleid zijn.

Wat zegt de wetgeving?

Het Koninklijk Besluit van 15/12/2010 betreffende de eerste hulp die verstrekt wordt aan werknemers die slachtoffer worden van een ongeval of die onwel worden (BS 28/12/2010), bepaalt dat elke werkgever één of meerdere hulpverleners moet aanduiden. Het aantal hulpverleners moet door de werkgever bepaald worden, na advies van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer en de eventuele vakbondsafvaardiging. Hierbij moet rekening gehouden worden met de praktische werking binnen het bedrijf.

Bekijk het volledige programma