03 760 15 80 Sint-Niklaas     09 244 45 30 Zwijnaarde

Update 20 maart 2020

Belangrijk bericht.

Tijdelijke werkloosheid overmacht vanaf 13 maart 2020

Alle gedane, lopende en nieuwe aanvragen, te rekenen vanaf 13 maart, worden behandeld als tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. De aanvraagprocedure wordt sterk vereenvoudigd door middel van 1 unieke aanvraag, waarin ook de persoonsgegevens worden opgenomen, en waarbij “corona” als enige reden wordt opgegeven.

Er is niet gesproken over de duur van deze maatregel, maar de regering evalueert de noodzaak ervan in functie van het verdere verloop van de Coronacrisis en de impact ervan op de bedrijfswereld.

Alle werknemers krijgen bovenop de uitkering tijdelijke werkloosheid, die door een eerdere maatregel al werd verhoogd naar 70%, een aanvullende vergoeding van 5,63 EUR/dag. Deze vergoeding wordt betaald en ten laste genomen door de RVA.

De Minister maakt zich sterk dat alle uitkeringen, samen met de aanvullende vergoeding in april worden uitbetaald. Voor diegenen waarvoor dat niet lukt, zal een voorschot van 1450 EUR worden betaald.

Wij houden u uiteraard verder op de hoogte. Van zodra wij over meer details beschikken, zullen wij hierover communiceren.
Volg zeker onze berichtgeving via onze website en social media.

Accuria vzw
20/03/2020